Foglalási, fizetési és lemondási feltételek

 

Egyéni vendégeink esetében amennyiben a panzió ajánlatában más feltételt nem határozott meg, a fizetési, lemondási és módosítási feltételek a következők:

  • A vendég a szállás lefoglalásával, a foglaló vagy a foglalás teljes összegének kifizetésével elismeri, hogy a foglalási és lemondási feltételeket megismerte, és azokat elfogadja!
  • Az Edit Panzió szálláshelyfoglalást e-mail, telefon és személyes megkeresés útján fogad el, melyet minden esetben írásos visszaigazolásunk véglegesít.
  • Ajánlatkérés esetén az Edit Panzió ajánlatot küld. Amennyiben az ajánlat elküldésétől számított 48 órán belül nem érkezik konkrét rendelés, úgy a Szolgáltató ajánlati kötöttsége megszűnik. Ajánlattételünk nem minősül visszaigazolásnak!
  • A kiemelt időszakokban a szállás az érkezés előtt 1 héttel díjmentesen lemondható, 1 héten belüli lemondás esetén az egész szállásdíj felszámolsára kerül.
  • A vendég a szállás lefoglalásával, elismeri, hogy a panzió HÁZIRENDJÉT megismerte és elfogadja.
  • Csoportos foglalás esetén kérje egyedi ajánlatunkat.
  • Kérjük a foglalni szándékozó vendégeket, hogy a foglalás során szíveskedjenek megadni igényeiket. Kérjük, hogy szíveskedjenek ügyelni az adatok pontos rögzítésére, különös tekintettel az elérhetőségek (telefonszám és e-mail cím) helyes megadására!
  • A foglalásban megadott adatok helyessége a vendég felelőssége. Visszaélések elkerülése végett, amennyiben a vendég a foglalásban megadott telefonszámon, ill. e-mail címen nem elérhető, vagy az elérhetőség helytelennek bizonyul és így nincs lehetőség a foglalás jogszerűségének megerősítésére, az Edit Panzió fenntartja a foglalás törlésének jogát, mellyel az elszállásolásra vonatkozó jogigény is megszűnik.
  • A teljes foglalás árát a vendégérkezés napján, a helyszínen kell kifizetni, de Szolgáltató egyedi megállapodás keretében adhat lehetőséget utólagos fizetésre is. (Amennyiben küldött előleget, akkor az előleg összegével csökkentett árat).
  • Érkezési napon történő lemondás esetén a szolgáltató a teljes szállásdíjat felszámolja, melyet vevő átutalással tud rendezni.
  • Panziónk nem kéri a foglaló utalását, vendégeink a szállásdíj teljes összegét a helyszínen fizetik ki készpénzben, bankkártyával vagy OTP, MKB, K&H Szép kártyával.
 • Érkezés-Utazás-Check-in:Szeretnénk jelezni, hogy Panziónk az érkező vendégeink számára minden nap 14:00-tól van nyitva. Hamarabbi érkezés, illetve csomaglerakás kizárólag emailben vagy telefonon történő előzetes egyeztetés után lehetséges.
  Megértésüket köszönjük!
  Bejelentkezéskor kérjük készítse elő személyigazolványát, melyet a személyzet a jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelően a vendégtől elkér és rögzít a Vendéginformációs Zárt Adatbázisba. A jogszabályok alapján az adatok rögzítése minden igénybe vevő vendégre vonatkozóan egyformán kötelező, így sem életkor, sem más változó – pl. a szolgáltatás után fizetendő díj, kedvezmények, a tartózkodás hossza, rokoni kapcsolat a szállásadóval – alapján az adatok rögzítésétől eltekinteni nem lehet. Erről bővebben a www.vizainfo.hu oldalon tájékozódhat.A szálláshely-szolgáltató a szálláshely-szolgáltatást igénybevevő bejelentkezésekor az okmányolvasó segítségével az alábbi adatokat rögzíti a szálláshelykezelő szoftver útján a Kormány rendeletében kijelölt tárhelyszolgáltató által biztosított tárhelyen.
  – családi és utónév,
  – születési csalédi és utónév,
  – születési hely és idő
  – neme
  – állampolgársága
  – anyja születési csalés és utóneve
  – a személyazonosításra alkalmas okmány vagy útiokmány azonosító adatai (14. életévét betölött vendég esetén)A felsorolt adatokat a szálláshely a 14 év alatti vendégek esetében képviselőjének (pl. szülő, gondviselő) nyilatkozata alapján is rögzítheti. Az okmány bemutatásának hiányában a szálláshely-szolgáltató a szálláshely-szolgáltatást megtagadja.
 • Check-out:

Kijelentkezés 10:00-ig, de lehetőséget biztosítunk késői kijelentkezésre a foglaltság függvényében,
melynek összege 5000 Ft/szoba. Kérjük, igényét a recepción szíveskedjen jelezni. Csomagjait
térítésmentesen zárt helyen tároljuk.

  • A szálláshely elfoglalásakor bejelentőlapot kérünk kitölteni, amely a következő adatokat tartalmazza:
   – Személyes adatok (felnőtt vendégeknél név, lakcím, szül. hely és idő, útlevél vagy szem. ig. szám; 18 év alatti gyermekeknél név, szül. hely és idő)
   – Érkezés és elutazás napja
   – A foglalással létrejött anyagi felelősség
   – Aláírás

 

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a panziónkban igénybe vett szolgáltatások és a szállásdíj utáni anyagi felelősség a bejelentőlap pontos kitöltésétől és a vendég általi aláírásától függetlenül a szálláshely elfoglalásától fennáll. A vendég részére történt kulcsátadás a szálláshely elfoglalásának kezdetét jelenti.